|
Mai multe stații de alimentare a automobilelor electrice vor fi instalate la Chișinău
Mai multe stații de alimentare a automobilelor electrice vor fi instalate în capitală. Inițiativa va fi realizată, în perioada 2018-2019, în cadrul proiectului „Oraşe verzi durabile pentru Moldova", care este finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) și implementat de PNUD Moldova.
Potrivit Primăriei capitalei, inițiativa include și instalarea palmierilor solari de generare a energiei electrice din surse regenerabile, a staţiilor de colectare a PET-urilor și crearea unei platforme online de participare civică a chişinăuienilor.
Activităţile vor fi desfăşurate în parteneriat cu Laboratoarele de inovații ale PNUD Moldova, parteneri de dezvoltare, antreprenori şi autorităţi naţionale/locale. „Salut lansarea acestui proiect ce vine să răspundă provocărilor asociate urbanizării. Este un proiect pentru cetăţenii oraşului. Aceste inițiative vor fi concepute şi dezvoltate împreună cu oamenii care locuiesc în Chişinău, în parteneriat cu sectorul privat şi societatea civilă", a spus primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.
„Green City Lab, care urmează a fi creat în cadrul acestui proiect, va oferi oportunităţi de testare a conceptului în baza căruia oraşele reprezintă laboratoare de transformare urbană, unde autorităţile locale au rolul de ingineri ai schimbării şi asigură colaborarea cu sectorul privat şi cetăţenii pentru a testa şi experimenta noi soluţii ca răspuns la provocările existente", a afirmat reprezentantul rezident adjunct PNUD Moldova, Stefan Liller.
Proiectul încurajează iniţiativele-pilot inovative ce vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră prin măsuri de gestionare eficientă a deșeurilor, eficiență energetică în clădirile rezidențiale, utilizarea energiei regenerabile și planificare urbană inteligentă. Totodată, municipiul Chișinău va fi asistat în procesul de planificare a mobilității urbane, implicînd populația și sectorul privat în ample consultări și dezbateri tematice.
Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova" are un buget total de 2,72 milioane USD, dintre care 2,64 milioane USD acordaţi de GEF şi 80.000 USD - de PNUD Moldova.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1807
- Populația:
- 411 locuitori
Tănătarii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ştefăneşti, Ursoaia Nouă și Tănătarii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 411 oameni. Satul Tănătarii Noi a fost menționat documentar în anul 1807.
Comentarii
(0)