Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 februarie 2018, 15:05 views 13657
Educatorii din Capitală ar putea primi un loc de trai în cămine
21 februarie 2018, 15:05 views 13657

Educatorii din Capitală ar putea primi un loc de trai în cămine

Tinerii educatori din grădiniţele Capitalei vor fi asiguraţi cu spaţii locative. Posibilitatea iniţierii acestui proiect a fost discutată de primarul interimar Silvia Radu, care a identificat deja mai multe cămine ce urmează să fie reparate conform cerinţelor. Iniţiativa vine pentru a atrage cîţi mai mulţi specialişti în domeniu.

De exemplu, în grădinița nr. 5 din Chişinău activează doar 13 educatori la aproximativ 200 de copii. Instituţia ar mai avea nevoie de încă cinci specialişti.

"La început de an în septembrie au plecat doi educatori de la o singură grupă au plecat peste hotare. Nu au putut să reziste la greutățile care au apărut. Majoritatea educatorilor locuiesc la gazdă", a spus directorul interimar al Grădiniței Nr. 5, Rodica Jardan.

Angajaţii susţin că, deseori, din salariu nu reuşesc să achite chiria.

"Este o idee binevenită pentru cadrele didactice. Ar fi un mare ajutor pentru cei tineri și pentru ceilalți care trăiesc la gazdă. Este o idee superbă", a spus educatoarea, Lilia Boţan.

Primarul interimar Silvia Radu le-a cerut responsabililor să evalueze costurile proiectului.

"Căminele nu sunt în stare proastă sunt condiţii foarte decente de trai. Tinerele familii ar putea locui în condiţiile date. Ele sunt călduroase, luminoase, nu sînt vechi doar trebuie puţin de reparat şi adaptat la sistemul de cămine familiare", a spus primarul interimar al Capitalei, Sivia Radu.

Iar viceprimarul Ruslan Codreanu a propus şi acoperirea cheltuielilor de transport.

"Să veniţi cu un proiect de decizie pentru Consiliul Municipal să vină cu acoperirea acestor cheltuieli mă refer la persoanele care vin din afara razei Municipiului Chişinău", a spus viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit Direcţiei Educaţie a Capitalei, din totalul celor peste 2500 de educatori din Chişinău, 700 de specialişti stau cu chirie, iar 64 fac naveta.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , locuință , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.