Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2017, 16:13 views 5069
Veșmîntul Maicii Domnului, adus la Chișinău
12 octombrie 2017, 16:13 views 5069

Veșmîntul Maicii Domnului, adus la Chișinău

Vineri seara, 13 octombrie, în ajunul Hramului Chișinăului, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului" vor fi aduse spre închinare o parte din veșmîntul Maicii Domnului, o piatră de la Mormîntul Maicii Domnului și un chivot cu moaștele Sfinților Mucenici Ciprian și Iustina.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, citat de IPN, susține că enoriașii sînt îndemnați, către ora 17.00, să participe la întîmpinarea obiectelor bisericești, spre a căpăta prin rugăciune milostenia Maicii Domnului și mijlocirea Sfinților Ciprian și Iustina întru iertarea păcatelor și dobîndirea mîntuirii.

Sfințeniile au fost adunate din mai multe locuri din Franța și Crimeea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1155 locuitori

Solonceni este un sat şi comună din raionul Rezina, situat pe malul drept al Nistrului. Din componenţa comunei fac parte localităţile Solonceni și Tarasova. Satul Solonceni se află la o distanță de 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1155 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.