11 octombrie 2017, 11:55 views 6441
Gheretele din Grădina Publică şi Scuarul Catedralei vor fi evacuate
11 octombrie 2017, 11:55 views 6441

Gheretele din Grădina Publică şi Scuarul Catedralei vor fi evacuate

Toate gheretele şi unităţile de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt", din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului" şi din perimetrul adiacent acestora vor fi demontate şi evacuate. O dispoziţie în acest sens a fost semnată astăzi de primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu.

Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, Pretura sectorului Buiucani va informa agenţii economici sau persoanele fizice, deţinători ai gheretelor sau unităţilor de comerţ ambulant, despre necesitatea evacuării acestora pe cont propriu, în termen de șapte zile.

Totodată, în cazul în care agenţii economici sau persoanele fizice nu vor respecta solicitarea autorităţilor locale, gheretele şi unităţile de comerţ ambulant vor fi evacuate în mod forţat de către serviciile preturii de sector.

Premierul Pavel Filip a cerut la finele lunii septembrie să fie întreprinse măsuri de curăţare şi protejare a Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfînt". Șeful Executivului a menționat atunci că „parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă".

Tot atunci, oficialul a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă acțiuni ferme pentru protejarea monumentelor cultural-istorice, unul dintre care este și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt". La fel, au fost atenționate să facă verificări și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, cum ar fi Inspectoratul General al Poliției, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Centrul Național de Sănătate Publică, Serviciul Fiscal de Stat. Adițional, o solicitare în acest sens a fost expediată Primăriei Chișinău.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

gherete , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.