Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 septembrie 2017, 13:20 views 6523
Programul acțiunilor de Hramul capitalei
30 septembrie 2017, 13:20 views 6523

Programul acțiunilor de Hramul capitalei

Autoritățile capitalei au făcut public acțiunile pe care le vor desfășura de Hramul orașului, pe 14 octombrie, transmite IPN.

În ajunul sărbătorii, pe 13 octombrie, la ora 12.00 va avea loc festivitatea de înmânare a Premiului municipal de merit 2017, care se va desfășura la Școala de Arte „Valeriu Poleacov". A doua zi, sărbătoarea „Hramul orașului" va începe la ora 08.30 cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Ulterior, către ora 09.00, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului" un sobor de preoți va oficia Liturghia de hram.

La Centrul Republican pentru copii și tineret „Artico", la ora 10.00, va fi dat startul concursului municipal de aranjament floristic „Floarea sufletului meu – pentru tine Chișinău". În jur de ora 11.00, în scuarul Catedralei va fi dat startul sărbătorii. Locuitorii și oaspeții capitalei vor putea vizita expoziții de pictură, grafică, artizanat, carte și floristică. Către ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) se va desfășura Festivalul internațional de dans popular „Hai la joc". De-a lungul bulevardului Ştefan cel Mare, preturile de sector își vor prezenta programele de sărbătoare.

La ora 14.00, va fi prezentat un program artistic de către colectivele instituțiilor de învățământ din Chișinău, cu genericul: „Orașul meu în straie de sărbătoare". Către ora 17.00, în PMAN, va începe concertul dedicat Hramului orașului care va dura până aproape de miezul nopții. Deocamdată, nu se cunosc numele interpreților care vor cânta pentru locuitorii și oaspeții capitalei.

Între 10 și 14 octombrie, pe pista de karting de pe bulevardul Dacia, se vor petrece competițiile municipale la karting. Pe 11, 12 și 13 octombrie, la Școala sportivă nr.4 de polo pe apă „Gheorghe Osipov" va avea loc cupa OPEN de polo pe apă.
În perioada 12-15 octombrie, în orașul Vadul lui Vodă, vor avea loc competițiile municipale la aeromodelism, rachetomodelism. Între 13 şi 15 octombrie, la baza de caiac – canoe, lacul Valea Morilor, se va petrece campionatul municipiului Chişinău la acest gen de sport.

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, pe 14 octombrie, va avea loc campionatul deschis al municipiului Chișinău la tenis de masă. Între 14 şi 15 octombrie, la clubul sportiv „Sparta" din satul Budeşti, va fi organizată cupa deschisă a municipiului Chişinău la hipism. Pe 15 octombrie, la Teatrul „Ginta Latină", către ora 17.00, se va desfășura Gala concert a Festivalului concurs internațional de dans popular „Hal la joc".

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Ziua Orașului , sarbatoare , program

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.