|
Salvatorii şi pompierii vor primi apartamente de serviciu
Salvatorii şi pompierii vor primi apartamente de serviciu în care vor putea locui în timpul executării muncii. Acest lucru este prevăzut într-un proiect al Ministerului de Interne, care îşi propune să contruiască un bloc de locuinţe în cartierul Telecentru din Chişinău. Astfel, autorităţile speră să convingă angajaţii care nu au locuinţe să nu demisioneze.
Alexandru Grigoriopol are 29 de ani, iar de partu ani este inspector în cadrul Serviciului Situaţiilor Excepţionale. Tânărul este căsătorit şi are două fetiţe gemene, în vârstă de doar nouă luni. Tânăra familie este nevoită să locuiască împreună cu părinţii într-un apartament.
"Suntem într-un apartament cu două odăi, suntem mai mulţi. Cam este dificil. Luând în consideraţie, situaţia care este la noi în Republica Moldova şi preţurile la apartament, eu cred că este ceva imposibil ca să avem posibilitate să ne procurăm un apartament", a spus Alexandru.
Pentru a-şi îndeplini visul de a avea o locuinţă, Alexandru se gândea chiar să plece în străinătate. Însă când a aflat că ar putea primi un apartament de serviciu, tânărul a decis să rămână acasă alături de copii şi soţie:
"Ne uşurează viaţa, ne ajută. Este un pas în direcţia cea bună. Pentru familie, noi avem posibilitatea să mai depunem deoparte pentru a pleca la mare, la munte".
Blocul va fi construit pe un teren de pe strada Gheorghe Asachi, care aparţine Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. În acest scop va fi creat un parteneriat public - privat, iar beneficiari vor fi selectaţi în baza unui regulament intern. Proiectul este acum la ministerul Justiţiei. Apoi, documentul va ajunge la Guvern pentru a fi schimbată destinaţia terenului. Autorităţile speră că lucrările de construcţie vor începe anul acesta.
"Sperăm că odată cu îmbunătăţirea pachetului social: apartamente, salarizare, asigurare medicală, etc, noi vom opri fluctuaţia de cadre din întreg sistemul deoarece este un lucru, care dăunează ministerului Afacerilor Interne, pleacă lume care are experienţă", a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.
În cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale sunt aproape 2.480 de angajaţi, dintre care 800 nu au locuinţe.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1735
- Populația:
- 3108 locuitori
Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.
Comentarii
(0)