07 decembrie 2016, 11:30 views 9085
Cum decurge renovarea stadionului Dinamo din Chișinău (Foto)
07 decembrie 2016, 11:30 views 9085

Cum decurge renovarea stadionului Dinamo din Chișinău (Foto)

Stadionul Dinamo va deveni în scurt timp de nerecunoscut! În aceste zile se află în plină desfășurare lucrările de amenajare a noilor piste de alergări, a sectoarelor de sărituri și aruncări.

Construit în 1945, îndată după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, stadionul „Dinamo" din Chișinău rămîne în prezent practic unica arenă publică multifuncțională din capitala Moldovei.

După ce în luna aprilie administrația stadionului a semănat terenul de fotbal cu semințe de iarbă nouă, a început o nouă etapă în renovarea edificiului sportiv din strada Șciusev.

Indicațiile și precizările de rigoare sînt oferite de către Lorenzo Perona, manager al Companiei „Mondo", cunoscută în toată lumea, companie care a participat la amenajarea ultimelor edificii olimpice la Rio de Janeiro 2016. Compania are relații directe cu Federaţia Internaţională şi cea Europeană de atletism.

Proiectul de reamenajare a Stadionului „Dinamo" este susținut de către CIO, IAAF, Guvernul Republicii Moldova, Comitetul Național Olimpic și Sportiv și CSC „Dinamo", iar renovarea stadionului va costa circa 800 de mii de dolari.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

stadion , reconstrucţie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
561 locuitori

Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.