|
Poliția închide și sigilează toate cazinourile din ţară (Foto)
Toate cazinourile din ţară au fost închise, noaptea trecută. Poliţiştii au sigilat aproape 160 de localuri din cele 327 existente, iar celelalte nu funcţionează. Licențele de activitate le-au fost suspendate, pentru că au fost eliberate sau prelungite cu grave abateri de la lege. Prejudiciul cauzat bugetului este de cel puţin 15 milioane de lei.
Patronii celor mai multe localuri de jocuri de noroc nu s-au conformat deciziei de suspendare a activităţii şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei, care a sigilat intrările în sălile cu aparate de joc.
Potrivit Asociaţiei Patronatelor Business-ului distractiv, moldovenii cheltuiesc anual 350 de milioane de lei la jocurile de noroc şi casele de pariuri, ceea ce înseamnă aproape un milion de lei pe zi.
"E super că s-au închis. Chiar mă bucur. Mai puţin copii să ducă pe cale nu reuşită.Iată acuma copii cred o să devină oameni. Nu o să stea cu gândul mă duc, fură bani"-
"Este foarte bine. Fiindcă oamenii devin dependenţi, duc toţi banii la cazino. Cei care sunt obsedați deja nu se mai pot opri".
"Este un lucru binevenit să fie închise toate cazinourile. Pentru că există într-adevăr o provocare şi un pericol pentru tânăra generaţie."
Oamenii care au reuşit să învingă viciul şi să-şi revină după boala ce le-a ruinat viaţa explică prin ce sunt ademeniţi clienții sălilor de jocuri de noroc.
"Orice dependent de jocuri de noroc când ajunge într-o sală de joc el crede inconștient ca mergând într-o sală acolo o să lase problemele cotidiene. Și el merge acolo ca să se simtă bine, bine cu ghilimelele de rigoare fiindca nu e nici un bine acolo", a specificat fondatorul Grupului Jucătorilor Anonimi, Ciprian Vicol.
Captivii jocurilor de noroc nici nu conştientizează când ajung în această situație, susțin psihologii.
"Este o evitare a responsabilităţii pentru propria viaţă sau transpunerea acestei responsabilităţi pe seama altcuiva. De regulă, dependenţii neagă faptul că sunt dependenţi. Ei au iluzia că în orice moment pot renunţa", a menţionat psihologul Natalia popa.
Restricţiile au fost aplicate după ce au fost constatate numeroase nereguli de Inspecţia Financiară, de Procuratura Anticorupţie şi Centrul National Anticorupţie.
În aceste ilegalităţi au fost implicaţi şi responsabili de la Camera de Licenţiere.Cinci funcţionari, inclusiv adjunctul directorului, Eduard Hadei, au fost reţinuţi. Ministerul Economiei s-a autosesizat și a suspendat conducerea Camerei de Licenţiere. Totodată, a fost sistată eliberarea licențelor pentru jocurile de noroc, până la încheierea procesului penal.
Anterior, Serviciul de Informaţii şi Securitate a atenționat că deficiențele în legislaţia ce reglementează domeniul pot duce nu doar la evaziuni fiscale, dar pot genera și probleme sociale, precum şi să afecteze imaginea Moldovei în lume. Şi asta pentru că jocurile de noroc pot fi un instrument internaţional eficient de spălare a banilor.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 194 locuitori
Veveriţa este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Satul Veveriţa este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Ungheni şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 194 de oameni. Satul Veveriţa a fost întemeiat în anul 1925.
Comentarii
(0)