Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 septembrie 2016, 16:00 views 5371
Reparaţiile din Parcul Valea Morilor se vor încheia către Hramul Chişinăului
12 septembrie 2016, 16:00 views 5371

Reparaţiile din Parcul Valea Morilor se vor încheia către Hramul Chişinăului

Reparaţia Scării Cascadelor din Parcul Valea Morilor, cu havuzuri şi sistem de iluminat decorativ, urmează să se încheie în a doua jumătate a lunii octombrie, către Hramul Chişinăului. Asigurarea vine din partea autorităţilor municipale.

Şeful Direcţiei construcţii capitale, Roman Sofroni, a declarat la şedinţa operativă de la Primărie că lucrările sunt pe ultima sută de metri – conectarea reţelelor de apeduct şi a reţelelor de iluminat. La fel, urmează a fi finalizate lucrările de instalare a elementelor decorative. O problemă menţionată de şeful Direcţiei este faptul că pe parcursul nopţii în acest perimetru vin tot felul de indivizi care deteriorează construcţia.

Cât ţine de asigurarea securităţii teritoriului dat, primarul Dorin Chirtoacă a declarat că urmează să fie instalate camere de luat vederi, iar până atunci zona va fi patrulată intens.

Proiectul de restaurare a obiectivului a fost elaborat de către Institutul municipal „Chişinău-Proiect" şi a fost avizat de Ministerul Culturii. Valoarea proiectului este de circa 15 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1202 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ştefăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1202 oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1855.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.