Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 septembrie 2016, 16:45 views 5038
Cînd va circula în Capitală primul troleibuz cu baterii
09 septembrie 2016, 16:45 views 5038

Cînd va circula în Capitală primul troleibuz cu baterii

Primul troleibuz de tip nou, cu cursă autonomă, va fi lansat în regim de testare pînă la 1 octombrie.

Unitatea de transport de pasageri, pe care au fost instalate baterii pentru posibilitatea deplasării în lipsa unei linii de alimentare cu curent electric, se află în atelierul Regiei Transport Electric, iar specialiştii întreprinderii fac ultimele ajustări a echipamentelor.

În dependenţă de rezultatele care vor fi înregistrate în urma testărilor primului troleibuz nou cu propulsare autonomă, Regia Transport Electric va purcede la asamblarea altor 3 complete de astfel de unităţi de transport.

De menţionat că unitatea cu cursă autonomă nu se deosebeşte la exterior de un troleibuz obişnuit.

În interiorul vehiculului, în partea din spate vor fi scoase 4 banchete, iar în loc vor fi instalate bateriile care asigură autonomia pentru o anumită perioadă.

Noile instalaţii nu vor afecta nici întrun fel securitatea pasagerilor din troleibuz.

În prezent, administraţia RTEC depune eforturi pentru a rezolva problema certificării troleibuzelor cu cursă autonomă, în condiţiile când acestea sunt o noutate pentru Republica Moldova şi nu există acte normative pe acest segment de transport.

Precizăm că acum un an, RTEC a prezentat public un troleibuz cu propulsie autonomă, dar că de tip vechi, asamblat la atelierul RTEC.

În prezent unitatea nu este pusă în circulaţie, fiind pregătită să circule atunci când va fi deschisă o rută nouă formată din unităţi cu cursă autonomă.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

troleibuz , Chisinau , baterie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
52 locuitori

Bogdanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 52 de oameni. Satul Bogdanovca a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.