Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2016, 11:30 views 6323
50 de persoane în etate au participat la o competiţie în Capitală
12 iunie 2016, 11:30 views 6323

50 de persoane în etate au participat la o competiţie în Capitală

Bătrînețea nu este o piedică în calea sportului. Asta au demonstrat-o aproximativ 50 de persoane în etate, care au participat la o competiție sportivă în Capitală.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Palatului de Cultură al Feroviarilor, unde cei prezenți și-au scos la iveală aptitudinile intelectuale și forța fizică la probele de tenis de masă, șah și dame.

"Particip deja pentru al doilea an consecutiv. Îmi place foarte mult, e bine aici. Acesta este un mod sănătos de viață".

"Aici îmi antrenez creierul, atunci nu uiți la vârsta asta înaintată, memoria e bună și dispoziția".

La finalul competiției, participanții au primit diplome. Iar cîştigătorii locurilor întâi, doi și trei, au fost răsplătiţi cu medalii și premii bănești.

Acest bărbat a luat premiul mare, la șah, pentru al doilea an consecutiv. Chiar dacă toată viață a lucrat în calitate de mecanic, Ian Comendantov susține că acest tip de sport îi aduce cea mai mare satisfacție:

"Am avut un pic noroc. Am emoții frumoase pentru faptul că mai pot juca. Îmi place să joc șah, îmi aduce satisfacție. Mulțumesc că sunt astfel de activități pentru pensionari".

Locul de frunte la jocul de dame l-a luat însă o doamnă.

"Am rezistat pînă la final. Acest joc presupune logică, gândire și nu este ușor să cîștigi. Iată, am obținut o medalie, premiul mare. Nu m-am gândit ce o să fac cu banii, dar în curînd vreau să lansez o carte și o să-mi prindă bine acești bani", a spus cîștigătoare locul I la dame, Marieta Ruso.

Președinta Organizației Persoanelor în Etate "Tezaurul Națiunii" a Partidului Democrat, Maria Dodonov, a declarat că scopul evenimentului este de a-i implica pe bătrâni în activitățile sportive.

"Avem o manifestație frumoasă anume pentru persoanele în etate, pentru promovarea cît de cî

t a culturii fizice și sport, modul sănătos de viață. Din ce în ce tot mai mulți doritori vin de a participa", a menţionat Președintele Organizației Persoanelor în Etate "Tezaurul Națiunii" a Partidului Democrat, Maria Dodonov.

Evenimentul se desfășoară, în Capitală, pentru al doilea an consecutiv. O astfel de competiție la nivel național va avea loc sîmbăta viitoare.

Cuvinte cheie:

pensionarii , competiţie , sport , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
216 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Localitatea Florești se află la distanța de 14 km de orașul Anenii-Noi și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Prima atestare documentară a satului Florești datează din anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.