Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 februarie 2016, 10:20 views 7522
Arhitectul interimar al Chișinăului: Planul general nu este Cod penal (VIDEO)
21 februarie 2016, 10:20 views 7522

Arhitectul interimar al Chișinăului: Planul general nu este Cod penal (VIDEO)

Arhitectul interimar al Chișinăului, Ivan Carpov, consideră necesară continuarea practicii organizării audierilor publice pe marginea Planului general al Chișinăului. În interviul pentru portalul NOI.md, el a calificat drept insuficient de constructive audierile, care au avut loc la 19 februarie, la pretura sectorului Centru.

Audierile publice privind crearea unui nou Plan general al capitalei au avut loc din inițiativa organizaților „Chisinau-Proiect" și „Urban-Proiect". Ele au întrunit reprezentanți ai primăriei, arhitecți, persoane publice, activiști obștești și jurnaliști.

Arhitectul interimar al Chișinăului, Ivan Carpov, a calificat drept ilegale tentativele de introducere a modificărilor la Planul general al Chișinăului, aprobat în anul 2007. „Acesta nu este o lege, care poate fi completată cu amendamente. Planul general este ceva comun, care, fiind aprobat, se divizează în alte etape de lucrări de proporții mai mici: planul urban zonal și planul urban detaliat, cînd se discută dezvoltarea fiecărui sector concret".

Carpov a comunicat de asemenea că încălcările Planului general nu prevăd în conformitate cu legea careva responsabilitate: „Planul general nu este Cod penal, în conformitate cu care pot fi adoptate decizii judiciare".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , plan , arhitect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
1070 locuitori

Coştangalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Coştangalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Satul Coştangalia a fost menționat documentar în anul 1814.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.