Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 februarie 2016, 11:28 views 5507
CMC a anunţat moratoriu pentru construcţia unor benzinării
19 februarie 2016, 11:28 views 5507

CMC a anunţat moratoriu pentru construcţia unor benzinării

Consiliul municipal Chişinău a decis să anunţe moratoriu pe construcţia câtorva staţii PECO din capitală. Astfel, construcţia benzinăriilor de pe străzile Calea Ieşilor, Nicolae Dimo, Mihail Sadoveanu, Melestiu şi bulevardul Renaşterii vor fi suspendate pe parcurs de un an. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat unanim în cadrul şedinţei Consiliului de joi, 18 februarie.

Proiectul de lege a fost elaborat de consilierul Ion Ştefăniţă cu suportul Mişcării Ecologiste Urbane. Potrivit autorului proiectului, actualmente unele benzinării sunt amplasate la distanţe prea mici unele de altele, în apropiere de parcuri, scuaruri şi monumente.

Totodată, decizia interzice eliberarea noilor autorizaţii şi acte permisive pentru construcţia staţiilor PECO până la aprobarea unei noii scheme municipale de amplasare a benzinăriilor.

Potrivit datelor Asociaţiei obşteşti „Mişcarea ecologistă urbană", în municipiul Chişinău sunt cu 95 de staţii PECO mai mult decât prevede schema municipală de amplasare a benzinăriilor. Legislaţia stipulează că benzinăriile trebuie să se afle la o distanţă de 25 de metri de casele de locuit şi la 50 de metri de şcoli şi grădiniţe.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , CMC , moratoriu , benzinărie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1208 locuitori

Cristeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Cristeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1208 oameni. Satul Cristești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.