Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 februarie 2016, 10:48 views 6922
Anchetă de serviciu în cazul fraţilor aflaţi în proces de potrivire pentru adopţie în SUA
02 februarie 2016, 10:48 views 6922

Anchetă de serviciu în cazul fraţilor aflaţi în proces de potrivire pentru adopţie în SUA

Autorităţile publice locale reacţionează în cazul celor trei fraţi, care se află în proces de potrivire pentru adopţie în Statele Unite ale Americii. Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat iniţierea unei anchete de serviciu pentru a stabili toate circumstanţele şi a stabili rolul administraţiei publice locale în acest conflict.

Solicitarea vine în contextul unor acuzaţii enunţate de către preşedinta Asociaţiei Obşteşti „Apărătorul Copilului”, Tamara Plămădeală, precum că fraţii ar fi categoric împotriva adopţiei, iar autorităţile ar exercita presiuni asupra lor.

Nistor Grozavu a declarat, la şedinţa operativă de la Primăria capitalei, că ancheta urmează a fi desfăşurată de către Direcţia generală pentru protecţia drepturilor copilului, împreună cu Direcţia generală educaţie, tineret şi sport. Potrivit viceprimarului, în acest caz nu este clar ce se întâmplă şi nici care ar fi soluţia. „Pe de o parte se spune că administraţia publică locală este vinovată de acest conflict, pe de altă parte, este responsabilitatea organului administraţiei publice centrale de specialitate pentru asemenea acţiuni”, a menţionat Nistor Grozavu.

Şefa Direcţiei pentru protecţia drepturilor copilului, Svetlana Chifa, susţine că în procesul de adopţie a celor trei fraţi s-au implicat persoane care nu cunosc bine legislaţia din domeniu. „Prin organizarea conferinţelor de presă, aceste persoane induc lumea în eroare. Toată procedura de adopţie ţine de competenţa Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care a acţionat în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a declarat Svetlana Chifa.

Potrivit şefei Direcţiei, administraţia Gimnaziului-internat nr.3, acolo unde se află copiii actualmente, a adoptat o poziţie stranie. „Din situaţia creată, este necesar de văzut care este ataşamentul între toţi cei trei fraţi şi cum văd aceşti copii pe viitor soluţia”, a declarat Svetana Chifa.

Trei fraţi din Republica Moldova se află în proces de potrivire cu o familie din Statele Unite ale Americii pentru a fi adoptaţi. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Obşteşti „Apărătorul Copilului”, Tamara Plămădeală, copiii sunt categoric împotriva adopţiei, iar din aceste considerente sunt presaţi de către autorităţile centrale şi locale pentru a-şi da acordul. Reprezentantul legal al copiilor bănuieşte că la baza insistenţei autorităţilor de-a transmite în adopţie cei doi minori familiei din SUA este un interes personal.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

copii , SUA , primaria

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Я считаю, что  право усыновлять детей могут  те люди, которые живут в  той-же страны где  родились дети. И надеюсь, со  мной многие согласятся. Так легче наблюдать за ними , и расходов меньше.  Это лишний повод раскатывать по миру и тратить деньги налогоплательщиков .
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.