Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 ianuarie 2016, 11:02 views 6125
În Chișinău aproape jumătate dintre copiii înscrişi nu frecventează grădiniţa
05 ianuarie 2016, 11:02 views 6125

În Chișinău aproape jumătate dintre copiii înscrişi nu frecventează grădiniţa

Grădiniţele din municipiul Chişinău sunt frecventate de doar jumătate din numărul total de copii înscrişi şi aceasta pentru că în majoritatea cazurilor părinţii sunt în concediu şi îşi lasă copiii acasă cu ei sau cu fraţii mai mari, care sunt în vacanţa de iarnă.

Solicitată de IPN, Angela Monacu, specialist principal în cadrul Direcţiei generale educaţie tineret şi sport, a declarat că până la sfârşitul lunii decembrie frecvenţa constituia aproape 80% din numărul total de copii, perioadă în care copiii au fost implicaţi în matineele dedicate sărbătorilor de iarnă. Săptămâna aceasta frecvenţa a scăzut aproape în jumătate reprezentând 56%.

Potrivit ei, cauza frecvenţei reduse ar fi faptul că micuţii îşi petrec sărbătorile acasă, împreună cu familia sau la bunici. În cazul în care copiii, nu sunt aduşi la grădiniţă câteva zile, părinţii trebuie să anunţe din timp educatorii despre acest fapt.

În Chişinău sunt 157 de instituţii de învăţământ preşcolar, iar pe liste sunt înscrişi aproximativ 38 de mii de copii.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , copii , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
546 locuitori

Bobletici este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Sîngerei şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Bobletici a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.