|
Grădina Zoologică din Chişinău s-a pregatit de iarnă (Foto, Video)
Grădina Zoologică este unul dintre punctele de atracție ale Chișinăului. Acesta nu duce lipsă de vizitatori nici iarna. Așa că lucrătorii, ca furnicile, hrănesc animalele și au grijă ca acestea să treacă cu brio peste iarnă. Astfel, animalele şi păsările exotice sunt mutate în încăperi speciale şi trec la un nou regim alimentar.
Cele mai capricioase pe timp de iarnă sunt maimuțele. În adăpostul lor temperatura aerului este de la 22 până la 25 de grade Celsius. Căldura este generată de sistemul de încălzire și lămpile ultraviolete. Şi hrana acestora este una variată pe timp de iarnă.
"Creştem diferite insecte, larve de insecte care servesc ca un adaos la hrana pe care o primesc maimuţele zi de zi", a explicat directorul adjunct de la Grădina Zoologică, Eugeniu Matvei.
Kangurii, originari din Australia, nu le dau mari bătăi de cap muncitorilor pentru că s-au acomodat deja cu temperaturile scăzute. Urşii, însă, din cauza temperaturilor generoase din acest an, încă nu au intrat în procesul de hibernare.
Dacă pentru unele animale, clima din Moldova le este cunoscută, pentru un nou locatar, un leopard de amur, această iarnă va fi prima experienţă.
În acest an, pentru întreţinerea Grădinii Zoologice, Consiliul municipal a alocat 12 milioane de lei, cu trei milioane mai puţin decât în anul precedent.
La Grădina Zoologică din Chişinău sunt peste 160 de specii de animale şi păsări exotice.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1422
- Populația:
- 1583 locuitori
Criva este un sat şi comună din raionul Briceni. Criva este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Criva este cel mai de vest punct a Republicii Moldova, situat în lunca rîului Prut, la hotarul a trei ţări Moldova – Ucraina – România, amplasat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni. Treitoriul satului este traversat de şoseaua şi calea ferată de importanţă naţională şi internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1583 de oameni. Satul Criva este atestat documentar la 1422.
Comentarii
(0)