Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 septembrie 2015, 11:20 views 9850
Tinerii proiectului ”Orașul Meu” vor picta ”Scara trandafirilor”. Aceasta ar putea intra în Cartea Recordurilor
25 septembrie 2015, 11:20 views 9850

Tinerii proiectului ”Orașul Meu” vor picta ”Scara trandafirilor”. Aceasta ar putea intra în Cartea Recordurilor

Tinerii proiectului "Orașul Meu" vor vopsi sâmbăta viitoare, 3 octombrie, așa-numita "Scară a trandafirilor", care unește biserica de pe str. Trandafirilor cu lacul din parcul "Valea Trandafirilor". Aceasta însă va fi reparată întâi de toate, dat fiind faptul că 40% din scară se află într-o stare deplorabilă.

Solicitat de Realitatea.md, coordonatorul proiectului, Adrian Pleșca, a menționat că procesul de reparație a scării va începe mâine. Mai mult, acesta susține că Primăria Chișinău a autorizat ieri acțiunea, prin urmare nu va exista riscul ca responsabilii să șteargă ulterior pictura. 

Scara formată din 110 trepte va fi pictată cu motive tradiționale, asemenea unui covor moldovenesc. Ulterior, pe o platformă aflată la mijlocul scării va fi pictată cu vopsea fosforescentă o inimă pixelată, astfel încât scara să poată fi văzută de la înălțimea zborului de pasăre. 

În ceea ce privește fondurile necesare pentru acțiune, ar fi nevoie în total de aproximativ 6000 de lei, suma totală însă nu a fost colectată. 

”Deocamdată, unele companii private au donat 3000 de lei, iar o altă companie ne asigură cu vopsea. Astăzi vom merge prin toate sectoarele orașului, pentru a colecta fonduri și intenționăm să strângem bani în sumă de peste 12 000 de lei. Restul banilor îl vom folosi în cadrul unui alt proiect”, a spus Pleșca.

Mai mult, scara ar putea intra în Cartea Recordurilor Guiness pentru cea mai lungă scară pictată din lume. Deocamdată, recordul la această categorie îl deține o scară pictată din Germania, cu lungimea de 54 de metri, în timp ce ”Scara trandafirilor” are 55,5 metri.

Realitatea.md amintește că voluntarii proiectului ”Orașul Meu” doresc să ofere culoare Chișinăului. Aceștia au anunțat că vor vopsi o scară din capitală și cer susținerea oamenilor să doneze bani în acest sens.

Fiecare persoană care va dona bani va primi un certificat de mulțumire sau își va vedea numele scris pe o treaptă a scării, în funcție de suma donată:

  • Fiecare persoană ce va dona 100 de lei sau mai puțin va primi un certificat de mulțumire din partea proiectului ”Orașul Meu”.
  • Fiecare persoană ce va dona între 100 și 500 de lei va primi un certificat de mulțumire special din partea proiectului ”Orașului Meu” și își vor putea citi numele pe una din treptele scării.
  • Fiecare persoană ce va dona mai mult de 500 de lei va beneficia de o treaptă întreagă unde îi va fi scris numele și de o mulțumire specială din partea proiectului ”Orașul Meu”.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

oraș , Chisinau , pictura , arta , record

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
584 locuitori

Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina. Satul Tarasova este situat la o distanță de 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 584 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.