Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 mai 2015, 10:31 views 10536
„Străjeri ai amintirilor” au apărut în parcul UTM din capitală (FOTO)
Foto: facebook.com
17 mai 2015, 10:31 views 10536

„Străjeri ai amintirilor” au apărut în parcul UTM din capitală (FOTO)

Pe 14 mai, în Parcul Dendrologic – Muzeu al Tehnicii în aer liber al UTM din campusul universitar Rîșcani, au apărut „Le gardien des souvenirs" („Străjeri ai amintirilor"), relatează NOI.md.

„Le gardien des souvenirs reprezintă un produs de design conceput și proiectat în cadrul rezidenței de creație oferite de Institutul Cultural Român la Paris în 2009. Este o banchetă ce întrunește plastic două simboluri universale (simbolul inimii și cel al infinitului) care formează o armonie menită să păstreze și să protejeze amintirile celor care s-au așezat și au trăit o emoție. Le gardien des souvenirs – străjer al amintirilor și martor al poveștilor de dragoste", menționează organizatorii proiectului.

În 2012, cu susținerea Universității Tehnice a Moldovei au demarat lucrările de implementare a proiectului „Le gardien des souvenirs" prin producerea unei ediții limitate de bănci pentru a fi în Parcul Dendrologic – Muzeu al tehnicii în aer liber, al UTM.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

monument , parc , amintiri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.