Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 august 2014, 15:42 views 11374
Iarmaroace agricole în fiecare sector al Chișinăului
Foto: trm.md
13 august 2014, 15:42 views 11374

Iarmaroace agricole în fiecare sector al Chișinăului

Producătorii de fructe cer de la Primăria Chişinău spaţii pentru comercializarea mărfurilor agricole. Potrivit autorităţilor publice locale, după embargoul impus de Federaţia Rusă pentru fructele moldoveneşti, au crescut solicitările din partea producătorilor autohtoni în ceea ce priveşte acordarea permiselor de comercializare.

Pretorul interimar al sectorului Centru, Petru Poiată, susține că practica anilor trecuți a demonstrat că iarmaroacele agricole au generat apariția comerțului neautorizat.

Edilul capitalei susține, însă, că trebuie identificate alte zone decît cele din jurul piețelor existente.

Amintim că Moscova a restricţionat la 21 iulie accesul fructelor şi legumelor din Republica Moldova pe piaţa rusă, justificînd decizia prin încălcarea normelor fitosanitare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

iarmaroc , Chisinau , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.