Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 mai 2014, 14:11 views 18948
Icoana izvorîtoare de mir, la Chişinău
Foto: jurnaltv.md
27 mai 2014, 14:11 views 18948

Icoana izvorîtoare de mir, la Chişinău

„Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni şi izvorîtoare de mir" a fost adusă din Rusia la biserica "Acoperămîntul Maicii Domnului" din Chişinău. Evenimentul a fost aşteptat de zeci de oameni, tineri, vîrstnici sau bolnavi, care au asistat la slujba de sfinţire si s-au rugat pentru sănătate. Enoriaşii cred că icoana „Umilenie" are puterea de a tămădui boli precum diabetul, cancerul, leucemia şi alte afecţiuni.

Icoana Maicii Domnului izvorîtoare de mir „Umilenie" a fost adusă cu automobilul de la o mănăstire din regiunea Breansk, Federaţia Rusă. În speranţa că le va ocroti familiile de boli şi alte nenorociri, credincioşii au venit cu flori şi s-au rugat pentru sănătatea celor apropiaţi.

Se spune că icoana „Umilenie" ar fi apărut de nicăieri într-o familie de evlavioşi acum 16 ani. Din 1999, din ea ar fi început a izvorî mir. Faptul că icoana este purtată pe jos pe la biserici şi mănăstiri este simbolizat prin cele două tălpi care pot fi identificate atît pe partea din faţă, cît şi pe versoul icoanei. Imaginile reprezintă chipul Maicii Domnului şi a Mîntuitorului. Icoana va rămîne la Chişinău pînă pe data de 15 iunie.

Sursa: jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

biserica , icoana , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.