Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 decembrie 2013, 14:43 views 8273
14 decembrie 2013, 14:43 views 8273

Locatarii din strada Teilor se opun extinderii Curții de Apel Chișinău



Construcția anexei la Curtea de Apel a început. Nemulțumiți de șantier locatarii din preajma Curții de Apel ies a doua zi la protest. Protestul s-a soldat cu altercații.

Pe 25 noiembrie la pretura Botanica s-a convocat o comisie de conciliere cu participarea locatarilor din strada Teilor 4/2 care se împotrivesc extinderii sediului Curții de Apel. Atunci s-a decis sistarea lucrărilor de construcție până la prezentarea raportului de expertiză ecologică.

Solicitat de TV7, pretorul sectorului Botanica, Vladimir Gurițenco, a explicat că încheierea comisiei de conciliere nu poate servi drept temei legal pentru stoparea construcției. În plus, beneficiarul a prezentat toate actele ce lipseau și a modificat proiectul. Noul bloc nu va mai avea 6 etaje.

În noul bloc se vor muta birourile judecătorilor din Curtea de Apel de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Lucrările vor costa în jur de 65 milioane de lei.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Curtea de Apel , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.