Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 septembrie 2011, 10:09 views 5381
09 septembrie 2011, 10:09 views 5381

Proiectul „Eficientizarea managementului deșeurilor în orașul Basarabeasca”

Proiectul „Eficientizarea managementului deșeurilor" înaintat de primăria orașului Basarabeasca la ADR Sud în primăvara anului trecut a avut sorți de izbîndă. La moment se află deja în faza de implementare. S-a inceput construcția pltaformelor unde vor fi asamblate tomberoanele de gunoi, au fost aduse primele 15 pubele si autospeciala care va transporta deșeurile.

Astfel de lucrări se efectuează în toate cele 8 centre raionale din regiunea de sud a țării printre care și raionul vecin Cimișlia, unde aproape a fost finisată construcția platformelor pentru containere. Acest proiect are ca obiectiv îmbunătățirea mediului ambiant și a sănătății populației din centrele raionale ale Regiunii de Dezvoltare Sud. Proiectul „Eficientizarea managementului deșeurilor” este finanțat integral de către ADR Sud, 99% din bani fiind alocați de Fondul Național de Dezvoltare Durabilă, costul total fiind de cca 19 mln lei, durata de implementare este de 24 de luni.

 

Sursa: bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.