|
Ansamblul de dansuri populare “Strămoşeasca”, la 20 de ani (Foto)
La data de 28 noiembrie, curent, la Anenii Noi a avut loc un concert festiv dedicat aniversării a 20 de ani de la fondarea Ansamblului raional de dansuri populare "Strămoşeasca". Evenimentul s-a desfășurat în incinta Palatului raional de Cultură, care a fost inaugurat în această zi, după reparațiile capitale efectuate de administrația locală, anunță serviciul de presă al Ministerului Culturii.
Prezent la eveniment, ministrul în exerciţiu al Culturii Monica Babuc a felicitat locuitorii raionului Anenii Noi cu ocazia redeschiderii Palatului de Cultură, urând ca această sală de concert de talie internaţională să găzduiască nu numai excepționalul Ansamblu de dansuri populare „Strămoşeasca", dar să bucure publicul din Anenii Noi cu prezența oricărui alt colectiv de talie naţională şi internaţională. Oficialul a ţinut să felicite atât Ansamblul „Strămoşeasca" cu ocazia aniversării a 20 ani de la fondare, cât şi conducătorul Andrei Baciu, fondatorul ansamblului, cu aniversarea a 55 de ani, menţionând că "a creat o „Strămoșească", care la a sa aniversare de 20 de ani este cea mai frumoasă, tânără şi talentată nepoată a "Joc"-ului. Ministrul Culturii a apreciat că „numai asemenea oameni vor duce faima culturii şi neamului nostru înainte, pentru că dacă iubim ceea ce facem, aşa cum a făcut-o de-a lungul anilor Andrei Baciu, vom lăsa asemenea urme pe pământ".
Ansamblul de dansuri populare „Strămoșeasca" a fost înființat în anul 1995. Pe parcursul celor 20 de activitate ansamblul a fost şi este un adevărat laborator de creaţie pentru sute de tineri, care au dus faima raionului şi a țarii în cadrul multiplelor festivaluri naţionale şi internaţionale. Ansamblul este laureat a numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale în Bulgaria, România, Rusia, Grecia, Italia, Spania, Anglia, Franţa, Polonia, Cehia, Ucraina, Turcia etc.
Palatul Raional de Cultură din Anenii Noi a fost reparat integral din surse locale raionale, cheltuielile de reparaţii fiind de 4 mil. lei. Edificiul corespunde celor mai moderne cerinţe necesare pentru activitatea diversă în domeniul culturii.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1681
- Populația:
- 1592 locuitori
Meleşeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Meleşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Călărași și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1592 de oameni. Satul Meleșeni a fost menționat documentar în anul 1681.
Comentarii
(0)