Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 martie 2022, 11:30 Dansul moldovenesc views 3758
În Bălți se scumpesc călătoriile cu transportul public
19 martie 2022, 11:30 Dansul moldovenesc views 3758

În Bălți se scumpesc călătoriile cu transportul public

La Bălți se scumpesc călătoriile cu transportul public. Taxa a crescut de la 3 la 5 lei pentru autobuze și de la 2 la 3 lei pentru troleibuze. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței a Consiliului Municipal Bălți.

Aleșii locali au aprobat și prețul abonamentelor. Prin urmare, elevii vor achita 40 de lei pentru un abonament la troleibuz, iar studenții – 60 de lei, transmite nordnews.md.

Decizia de a majora tarifele vine după ce transportatorii s-au plîns că nu mai fac față prețurilor mari la carburanți.

Marți, 15 martie, autobuzele și microbuzele de rută din Bălți și-au sistat activitatea pentru cîteva ore în semn de protest.

Transportatorii s-au adunat în fața primăriei pentru a chema autoritățile la dialog. Atunci, ei au declarat că dacă nu vor fi auziți, își vor sista activitatea definitiv. Din cauza protestului, unii bălțeni care locuiesc la periferiile orașului, nu au avut cu ce se deplasa la serviciu sau școală.

Tot atunci, primarul a declarat că sau adresat Guvernului Republicii Moldova privind reducerea accizelor la produsele petroliere și acordarea subvențiilor pentru transportatori.

 

Sursa: nordnews.md

Cuvinte cheie:

Balti , transport public , tarife , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.