Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 aprilie 2022, 13:30 Meşteşuguri populare views 2061
În capitală a fost lansată o campanie de informare a fenomenului de pungășie în transportul public
Foto: moldpres.md
22 aprilie 2022, 13:30 Meşteşuguri populare views 2061

În capitală a fost lansată o campanie de informare a fenomenului de pungășie în transportul public

Autoritățile publice locale din capitală și Poliția au lansat o campanie de sensibilizare și informare a opiniei publice cu genericul „Alege siguranța, hoții nu își schimbă meseria!", transmite moldpres.md.

Municipalitatea Chișinău și Poliția îndeamnă locuitorii capitalei să fie vigilenți în perioada Sărbătorilor Pascale, în contextul amplificării furturilor de buzunare în transportul public. Îndemnul este parte a campaniei de sensibilizare și informare a opiniei publice, cu genericul „Alege siguranța, hoții nu își schimbă meseria!", lansată de forțele de ordine în preajma sărbătorilor, cînd în transportul public se atestă un flux sporit de călători.

Poliția atenționează că hoții de buzunare operează în unitățile de transport cînd sînt atestate aglomerații.

Potrivit reprezentanților forțelor de ordine, hoții de buzunare operează de obicei în grupuri, pentru a distrage atenția victimei, după care aceștia sustrag bunurile de valoare.

De la începutul anului, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 207 furturi din buzunare, în comparație cu 91 de infracțiuni atestate în anul 2021.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
3427 locuitori

Gura Bîcului este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Este amplasat la o distanță de 35 km de orașul Anenii Noi și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3427 de oameni. Prima atestare documentară a satului (cu numele Davidova) datează din anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.