Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2015, 17:01 Reţete de familie (reţetele bunicii) views 7921
ANSA monitorizează dăunătorii în livezile din Glodeni (foto)
Foto: provincial.md
25 mai 2015, 17:01 Reţete de familie (reţetele bunicii) views 7921

ANSA monitorizează dăunătorii în livezile din Glodeni (foto)

În perioada mai-iunie 2015, specialiştii Direcţiei raionale pentru siguranţa alimentelor Glodeni inspectează livezile agenţilor economici din raion pentru determinarea numărului fluturilor viermelui merelor.

Determinarea numărului de insecte are loc prin instalare în livezi a capcanelor cu feromoni şi are ca scop stabilirea pragului economic de dăunare pentru întreprinderea masurilor de combatere a acestuia.

Acest gen de capcane reprezintă cea mai eficientă metodă de monitorizare a dăunătorilor. Baza acestui dispozitiv este coala de plastic cu clei special şi înzestrat cu o capsulă feromonală. Durata activităţii atractive satisfăcătoare este de aproximativ de 30 de zile. Examinarea capturărilor la începutul zborului fluturilor se efectuează zilnic, apoi odată în 7 zile până la recoltare.

Monitorizarea cu ajutorul capcanelor cu feromoni este o metoda mai precisa şi mai avansată, comparativ cu cercetările vizuale.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

agricultura , Moldova , fermieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.