Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2015, 16:32 Împletitul din papură views 13155
O familie din Căușeni coase caschete pentru angajații ministerelor (Video)
15 octombrie 2015, 16:32 Împletitul din papură views 13155

O familie din Căușeni coase caschete pentru angajații ministerelor (Video)

Sergiu Untu din satul Chircăiești, raionul Căușeni de patru ani administrează o fabrică de confecţii, unde sunt cusute aproape 20 de modele de caschete pentru angajații mai multor ministere din Moldova. Deşi bărbatul este de profesie inginer, a moștenit această îndeletnicire de la tatăl său, iar apoi și-a deschis o afacere de familie.

În atelierul lui Sergiu Untu sunt cusute anual peste două mii de chipiuri, care sunt purtate ulterior de către polițiști, militari şi vameși. Şi militarii Gărzii de Onoare a preşedintelui ţării îşi pun pe cap caschete confecţionate la Chircăieşti. Pe lângă aceasta, printre produsele fabricate se mai găsesc chipiuri pentru angajații penitenciarelor, SPPS-ului sau pentru paza președintelui.

În prezent, împreună cu soția sa, administrează o afacere profitabilă. Lilia Untu este cea care îl susține în toate. Deși la început a fost greu, acum întreprinderea are patru angajate, care se descurcă de minune și spun că sunt mulțumite de faptul că au de lucru acasă.

De puţin timp, în fabrica familiei Untu sunt cusute şi caschete pentru militarii din regiunea transnistreană.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

ministru , haine , militari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2171 locuitori

Zîmbreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîmbreni și Găureni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Ialoveni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Zîmbreni a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.