15 octombrie 2015, 16:32 Împletitul din papură views 13719
O familie din Căușeni coase caschete pentru angajații ministerelor (Video)
15 octombrie 2015, 16:32 Împletitul din papură views 13719

O familie din Căușeni coase caschete pentru angajații ministerelor (Video)

Sergiu Untu din satul Chircăiești, raionul Căușeni de patru ani administrează o fabrică de confecţii, unde sunt cusute aproape 20 de modele de caschete pentru angajații mai multor ministere din Moldova. Deşi bărbatul este de profesie inginer, a moștenit această îndeletnicire de la tatăl său, iar apoi și-a deschis o afacere de familie.

În atelierul lui Sergiu Untu sunt cusute anual peste două mii de chipiuri, care sunt purtate ulterior de către polițiști, militari şi vameși. Şi militarii Gărzii de Onoare a preşedintelui ţării îşi pun pe cap caschete confecţionate la Chircăieşti. Pe lângă aceasta, printre produsele fabricate se mai găsesc chipiuri pentru angajații penitenciarelor, SPPS-ului sau pentru paza președintelui.

În prezent, împreună cu soția sa, administrează o afacere profitabilă. Lilia Untu este cea care îl susține în toate. Deși la început a fost greu, acum întreprinderea are patru angajate, care se descurcă de minune și spun că sunt mulțumite de faptul că au de lucru acasă.

De puţin timp, în fabrica familiei Untu sunt cusute şi caschete pentru militarii din regiunea transnistreană.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

ministru , haine , militari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.