|
Marahovschi: "Primăria Ivancea continuă să fure de la locuitorii din zonă"
În comuna Ivancea, raionul Orhei, primarul local și echipa sa din primărie continuă să fure de la populația locală în cadrul unei escrocherii de proporții cu o scenă muzicală de vară în satul Brănești și perceperea altor taxe ilegale de la locuitorii satului Ivancea.
Această opinie a fost exprimată de consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi, în cadrul unei adresări video periodice către cetățeni, transmite Noi.md.
El a amintit că valoarea proiectului de construcție a scenei de vară la Brănești este de 2 milioane 564,6 mii de lei, adică circa 130 de mii de euro. În același timp, pînă în prezent, acolo nu au fost efectuate lucrări de construcție. Construcția a fost sistată complet. Primăria avea o datorie de circa 60 de mii de lei față de muncitori, așa că aceștia au abandonat totul, au plecat, iar șantierul a ajuns în impas.
Victor Marahovschi a declarat că a decis să vadă ce s-a construit efectiv acolo și a fost îngrozit de ceea ce a văzut pe șantier.
"Am presupus că construcția acestui obiectiv a fost, ca să spunem așa, un fel de escrocherie a Primăriei Ivancea. Cînd am mers acolo să văd totul cu ochii mei - m-am convins de acest lucru. De ce o escrocherie? Hai să vedem ce putem cumpăra sau construi cu suma de 130 de mii de euro, pe un site de anunțuri obișnuit", a declarat consilierul local al comunei Ivancea.
El a precizat că scena de vară care se construiește la Brănești va fi folosită de 3-4, sau maxim 5 ori pe an. Dar cu aceeași bani se putea construi în satul Brănești un Palat al Culturii normal, care acum practic nu există.
"Acolo există un obiect de neînțeles, căruia i se spune Casa de Cultură. Dar cu banii aceștia se poate construi o Casă de Cultură, care să aibă de toate: cinematograf, locuri pentru spectacole, spectacole de teatru, evenimente sportive. Este posibil să construiești o instituție care va fi folosită zilnic de toți locuitorii satului Brănești, de copii, de tineri. În schimb, au construit o nu știu ce, neterminată și nu se știe dacă o vor termina vreodată", a declarat Victor Marahovschi.
În opinia sa, acesta este doar un obiect pe care primăria a spălat o sumă mare de bani, campania lor electorală, a acționat în scopuri personale.
"Doar că au făcut bani pe el. Făcînd acest lucru, au luat și o parte din bani de la oameni. De ce se întîmplă acest lucru? Pentru că sînt conștienți de faptul că mandatul lor se încheie. Nu vor mai fi aici, oricît de mult și-ar dori, nici primarul și nici gașca lui, care împreună cu el jefuiesc primăria. Ei nu vor mai sta aici, așa că încearcă să pună mîna acum pe cît pot, pe tot ce le pică în mînă", a subliniat consilierul local din comuna Ivancea.
El a dat un alt exemplu de furt de la localnici, menționînd că există plîngeri din partea locuitorilor blocurilor cu mai multe etaje din satul Ivancea cum că primăria încasează cîte 1.500 de lei pentru fiecare apartament pentru a săpa comunicațiile, unele căi de canalizare, pentru ca mai apoi să le betoneze din nou.
"Ce este această aberație? Ce este această prostie? Dacă se colectează bani, aceștia sînt doar pentru racorduri. Ca să se facă un fel de traseu, au avut deja fonduri alocate, pe care normal că le-au cheltuit. Unde s-au dus? Nu știu. Cel mai probabil, i-au băgat în buzunare, ca de obicei. Acum, ei iau acești bani de la oameni. Indiferent dacă sînt sau nu destinați acestui scop, ei sînt în orice caz colectați ilegal. În plus, sînt mai mult decît sigur că aceste sume nu vor ajunge la destinație", a declarat Victor Marahovschi.
Potrivit consilierului, acestea sînt ultimele încercări ale autorităților locale, atunci cînd încearcă să smulgă ceva de undeva.
"Prin urmare, această situație cu scena de vară de la Brănești și cu colectarea banilor la Ivancea este tot o continuare a unui elementar furt de la populația locală, de la locuitorii din zonă. Atîta tot. Ce se poate face în această situație? Totul este foarte simplu! Pe lîngă o adresa organelor de drept, ei pur și simplu, toată această gașcă, ar trebui să fie dați afară din primărie, să se facă un audit acolo și după aceea, în baza auditului să se tragă la răspundere administrativă sau penală cei vinovați și să fie obligați să returneze toți banii. Ceea ce se va face în viitor. Neapărat! Asta îi așteaptă", a subliniat consilierul local din comuna Ivancea.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1889
- Populația:
- 201 locuitori
Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.
Comentarii
(0)