|
La Ungheni a fost organizată a VI-a ediţie a Sărbătorii Fagului
Cea de-a patra ediţie a Sărbătorii Fagului a fost organizată astăzi în satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni. Agenda evenimentului a inclus mai multe activități menite să promoveze Rezervaţia naturală "Plaiul Fagului", turismul forestier, meşteşugăritul lemnului etc., comunică MOLDPRES.
Agenda sărbătorii include Expoziția - concurs de gastronomie "Ca la Codru", Festivalul național al formațiilor folclorice "La poale de codru", concursul de desen "Codrule, codruțule", "Tîrgul Codrenilor", expoziție-vînzare de produse apicole, plante medicinale, excursii ghidate prin rezervație, plimbări cu barca pe lac ş.a. Tradiţional, la Sărbătoarea Fagului este prezentă Tabăra cioplitorilor în lemn. Mai mulţi meşteri lemnari din ţară s-au întrecut în iscusinţă, urmînd să-şi prezinte astăzi lucrările spre aprecierea publicului şi a unui juriu.
Pentru prima dată, Sărbătoarea Fagului a fost organizată în anul 2013. "Ne dorim ca această sărbătoare să devină un eveniment tradiţional şi important, justificîndu-şi scopul de promovare a modului de viaţă sănătos şi îmbunătăţire a calităţii vieţii în spaţiul rural. Totodată, am planificat să înfiinţăm şi să amenajăm traseul tematic "Drumul cioplitorilor în lemn", care sperăm să se bucure de succes în această regiune", au afirmat pentru MOLDPRES surse de la Agenţia "Moldsilva".
„Plaiul Fagului" este o arie protejată cu o suprafaţă de peste 5600 de hectare, situată în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi. Rezervaţia a fost creată ca un ecosistem de conservare şi dezvoltare a biodiversităţii, protecţie a mediului, precum şi pentru cercetări ştiinţifice. Aceasta a ajuns o platformă importantă pentru studiile în domeniu realizate de savanţii instituţiilor de profil ale Academiei de Ştiinţe şi Universităţii de Stat din R. Moldova.
„Plaiul Fagului" a fost creată prin hotărîre de Guvern, la 12 martie 1992, ca urmare a reorganizării gospodăriei silvo-cinegetice „Pădurea Rădeni". Actualmente, Rezervaţia este îngrijită de o sută de angajaţi şi face parte din mai multe proiecte naţionale şi internaţionale, susţinute de partenerii externi.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1912
- Populația:
- 253 locuitori
Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.
Comentarii
(0)