Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iulie 2016, 16:05 views 6666
Cea mai mare realizare a unui constructor-arhitect – Satul Măgurele are o intrare deosebită (foto)
26 iulie 2016, 16:05 views 6666

Cea mai mare realizare a unui constructor-arhitect – Satul Măgurele are o intrare deosebită (foto)

Satul Măgurele s-a ales cu o intrare impresionantă, recent a fost înălțat, un adevărat monument, un complex architectural, numit sugestiv "Măgurele", notează expresul.com.

"Este un proiect care îmi aparține și a fost realizat din mijloacele proprii, dar și ale unor săteni de-ai mei, sub supravegherea mea, eu fiind și specialist în domeniu", a specificat, pe o rețea de socializare, Ion Popa, inginer-arhitect, originar din Măgurele.

"Satul Măgurele, baștina lui Vasile Badiu, Efim Tarlapan, a profesorului Constantin Andriuță și a multor altor personalități notorii, este situat la poalele Movilei Măgura. E un sat cu oameni harnici, dar uitați de Dumnezeu și ignorați de parlamentarii și guvernanții noștri", astfel și-a caracterizat dînsul baștina chiar recent, într-o postare pe Facebook.

Mai mult ca atît, Ion Popa declară sus și tare că anume Măgurele este amplasată exact în centrul Europei. "Din păcate, n-are drumuri, este totalmente neglijată de guvernare, chiar dacă are, potrivit dînsului, cei mai multe talente la o mie de locuitori, cam căt numără astăzi localitatea".

Monumentul de la intrarea în sat a fost înălțat în aceste zile, pe o arșiță de peste 35 de grade. Nimic nu l-a putut opri pe Ion Popa: nici canicula, nici lipsa mijloacelor financiare, nici indiferența unor consăteni de-ai săi, de altfel, mulți la număr. A mers înainte, pentru a-și realiza visul.

"Recunosc că acest proiect este cea mai mare realizare a mea din toată cariera de constructor-arhitect, mai ales dacă o privim ca o realizare de suflet", a specificat dînsul.

Inaugurarea oficială a monumentului va avea loc în luna octombrie, de Hramul satului Măgurele.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

localitati , sat , Arhitectura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
2100 locuitori

Făleştii Noi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făleştii Noi și Pietrosul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2100 de oameni. Satul Făleştii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.