Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 septembrie 2011, 14:59 Ornamentul naţional views 6423
29 septembrie 2011, 14:59 Ornamentul naţional views 6423

Centru performant pentru copiii din familiile social-vulnerabile la Corpaci, raionul Edineț

La Corpaci a fost inaugurat un centru de zi pentru copiii din familii social-vulnerabile şi cei aflaţi în grija asistenţilor parentali profesionişti. Evenimentul s-a produs graţie conjugării eforturilor organizaţiei CCF Moldova, Consiliului raional Edineţ, primăriei şi administraţiei gimnaziului Corpaci.

Centrul de zi de la Corpaci va asigura o ambianţă caldă unui număr de 25 de copii. Aceştia vor beneficia de asistenţă psihologică şi o masă caldă zilnică. Asigurarea cu mobilier, computere, materiale didactice, acordarea atenţiei profesioniste a specialistului au menirea de a dezvolta copilul ca personalitate.

Luxul de material ilustrativ-cognitiv-educativ, masa dulce şi grija deosebită a maturilor i-au emoţionat vădit pe micii beneficiari ai centrului.

Centrul de zi de la Corpaci este al cincilea de acest fel din republică. Scopul lui este de a socializa copilul, cultivîndu-i prin joc dragostea de semeni şi carte, făcîndu-l rezistent în faţa vicisitudinilor vremii.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
770 locuitori

Făgureni este un sat din cadrul oraşului Străşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Strășeni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 770 locuitori. Satul Făgureni a fost menționat documentar în anul 1448 cu numele Curluceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.