Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 aprilie 2022, 16:30 views 2520
În Moldova a fost sădită o nouă alee în memoria apărătorilor Patriei
Foto: facebook.com/MoldovaRCNK
15 aprilie 2022, 16:30 views 2520

În Moldova a fost sădită o nouă alee în memoria apărătorilor Patriei

În Vulcănești lîngă Memorialul "Glorie Eroilor" a fost plantată o nouă alee. Lucrările de amenajare a teritoriului au avut loc în cadrul acțiunii internaționale "Grădina memoriei" dedicată eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei care au căzut pe cîmpul de luptă, relatează noi.md.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, la amenajarea aleii au participat elevii liceului A. Doljnenko și gimnaziului S. Rudenko, personalități publice, activiști civici.

Inițiativa amenajării teritoriului aparține mișcării "Moștenitorii Victoriei" și Comunității Ruse din Republica Moldova. Acțiunea a fost susținută de autoritățile locale și raionale și a avut loc cu participarea reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova.

"Este foarte simbolic faptul că tinerii sînt implicați într-o acțiune atît de importantă și necesară. Este foarte important să păstrăm istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, acest lucru fiind îndeosebi actual astăzi”, a declarat Liudmila Lașcenova, președintele Comunității Ruse din Republica Moldova.

După plantarea aleii, în liceul A. Doljnenko a avut o întîlnire cu liceenii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
85 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.