Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 ianuarie 2015, 15:37 views 11913
Tiraspolul impune asigurarea automobilelor cu numere de înmatriculare străine
Foto: ipn.md
06 ianuarie 2015, 15:37 views 11913

Tiraspolul impune asigurarea automobilelor cu numere de înmatriculare străine

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a semnat un decret prin care a stabilit că toate automobilele cu numere de înmatriculare străine care intră în regiune vor avea nevoie de o poliţă de asigurare eliberată de administraţia transnistreană. Şeful Biroului pentru Reintegrare, de la Chişinău, George Balan, contactat de IPN, a spus că acest aşa-zis decret nu a fost discutat de nicio platformă de dialog, nici la ultima şedinţă a grupului de lucru pe transport, din 30 decembrie.

În decretul semnat de Evghenii Şevciuk se menţionează că poliţa de asigurare a proprietarilor de transport auto cu numere străine devine obligatorie din 1 martie. Timp de o lună, mai multe organe din stânga Nistrului urmează să stabilească regulamentul de aplicare a decretului semnat de liderul transnistrean.

George Balan a spus că această acţiune este unilaterală şi duce la înrăutăţirea situaţiei pentru populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului. Este o barieră suplimentară, necoordonată şi nu contribuie la apropierea malurilor. George Balan a mai spus că Biroul pentru Reintegrare va solicita ca această decizie să nu fie implementată, iar subiectul va fi discutat la următoarea şedinţă a grupului de lucru pentru transport, data căreia nu a fost deocamdată fixată.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

automobil , asigurare , servicii , Tiraspol

Comentarii

 (2)
  • #2 kkk Răspunde Citează selecţia
    Шевчук, похоже, не очень компетентен в этих вопросах, впрочем как и во многих других, и допускает глупости за глупостями... Посоветуйся, парень, со своим боссом, Рогозиным, прежде чем издавать такие указы-однодневки.
  • #1 rustam Răspunde Citează selecţia
    Вот баран. Сейчас молдова внесет закон о запрете номеров пмр и будешь ездить в аэропорт на баранах.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1246 locuitori

Malinovscoe este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Malinovscoe și Lupăria. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1246 de oameni. Satul Malinovscoe a fost menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Balanu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.