Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 octombrie 2015, 14:33 views 9496
„Ziua bastonului alb” la Soroca (Foto)
16 octombrie 2015, 14:33 views 9496

„Ziua bastonului alb” la Soroca (Foto)

La 15 octombrie este marcată „ZIUA INTERNAŢIONALĂ A BASTONULUI ALB". Bastonul alb este instumentul care ajută persoanele cu deficienţe de vedere să fie independente şi totodată este simbolul care îi reprezintă pe toţi cetățenii nevăzători din societatea noastră.

La Soroca, acestă zi a fost sărbătorită în incinta Organizaţiei Teritoriale AO "Asociaţia nevăzătorilor din Republica Moldova", unde s-au adunat mai mulţi soroceni, membri ai organizaţiei. Unii dintre aceştia au participat la activităţile desfăşurate în biblioteca specializată pentru nevăzători, alţii s-au retras la tablele de şah, într-o altă sală. "Am pregătit şi am desfăşurat activităţi culturale de masă, activităţi sportive. În bibliotecă am avut o victorină în care am evaluat cunoştinţele cititorilor despre viaţa şi activitatea persoanelor marcante cu dizabilităţi din toată lumea. Cu toţii am recitat versuri proprii, am cântat..." ne-a comunicat Stela Noviţcaia, biliotecară la bilioteca specializată pentru nevăzători şi organizatoarea evenimentului.

În timp ce unii recitau poezii, alţi participanţi la eveniment concurau între ei la dame şi şah, într-o competiţie a nevăzătiorilor din Soroca, pentru a stabili campionul. În final, cel mai bun în jocul de dame s-a dovedit a fi Anatolie Sturza, iar la şah Nicolae Paşcan.

În raionul Soroca sunt circa 120 de persone cu deficienţe de vedere.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.