|
În Moldova va apărea o primă sală de clasă în aer liber (Video)
Administrația unui gimnaziu din nordul țării a găsit soluția pentru a petrece orele de clasă în siguranță chiar și în perioada pandemiei. Prima sală de clasă în aer liber este în proces de construcție în satul Ciuciuieni, raionul Sîngerei.
Aceasta are o suprafață de 50 metri pătrați și va fi dotată cu suport didactic pentru 12 discipline de studii, transmite nordnews.md.
Vestea i-a bucurat pe elevi. Ei spun că orele online sînt obositoare și le afectează sănătatea.
Copiii vor putea învăța la aer liber. Ei o să respire aer curat și o să fie mai sănătoși. Și nu o să ne infectăm cu viroze. Să învățăm la lecție, nu online pentru că e dăunător pentru ochi, deoarece stăm la telefon sau calculator”.
„Pentru ca copiii să nu stea la aer închis. Să stea la aer liber. Lecțiile online nu mi se par deloc bine, deoarece dăunează ochilor. Este obositor și nu înțelegem totul”, au spus copiii.
Ideea unei săli de clasă în aer liber s-a dovedit a fi și pe placul părinților, care s-au implicat în lucrările de construcție.
Am copii în acest gimnaziu, construcția este un lucru bun eu socot, copii ies la aer curat, pentru timp de iarnă îi acoperiș, în timpul de față cu pandemia aceasta eu cred că vor avea posibilitate să facă mai multe lecții la aer liber. Folosim și materiale pentru sănătate, lemnul deja e un material eco, vopseaua tot va fi eco”.
Un proiect foarte bun pentru toți copii noștri pentru că pot să facă ore în aer liber, să nu facă lecții online”.
În contextul pandemiei Covid-19, acest proiect este binevenit pentru copiii din gimnaziul nostru, pentru că ei au nevoie să stea mai mult timp în aer liber. Este un proiect foarte bun și ne bucurăm enorm pentru că a fost posibilă implementarea acestuia”, au menționat părinții.
Directoarea gimnaziului spune că, astfel, elevii vor petrece orele eficient, iar riscul de infectare cu COVID-19 va fi redus. Proiectul este susținut de mai mulți parteneri europeni.
Ne-am adresat partenerilor noștri europeni care ne-au ajutat financiar la realizarea acestui proiect.Copiii sînt întotdeauna entuziasmaţi să petreacă orele în aer liber, pentru că anume aici creativitatea și imaginația se dezvoltă mai ușor”, a adăugat directorul gimnaziului Ciuciuieni, Angela Albu.
Sala de clasă în aer liber va putea fi utilizată și iarna.
Iarna de asemenea pot fi promovate unele lecții, spe exemplu eu sînt profesoară de geografie și atunci cînd voi preda precipitațiile atmosferice, de ce nu aș ieși cu elevii ca să observe unele precipitații sau fenomene ale naturii”, a menționat directorul.
La gimnaziul din satul Ciuciuieni, raionul Sîngerei învață peste 100 de elevi.
Sursa:
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1723
- Populația:
- 1569 locuitori
Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.
Comentarii
(0)