Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 decembrie 2015, 11:55 Despre limba moldovenească views 9934
Elevii Școlii de Arte Plastice pentru Copii din orașul Rezina au cules roadele anului 2015
25 decembrie 2015, 11:55 Despre limba moldovenească views 9934

Elevii Școlii de Arte Plastice pentru Copii din orașul Rezina au cules roadele anului 2015

Pe parcursul primului semestru al anului de studii 2015-2016, pe lângă faptul că au făcut față cerinților curriculare, au mai participat la diverse acțiuni culturale atât în cadrul instituției, cât și în afara acesteia. Mă refer la diverse concursuri, expoziții etc de rang orășenesc, raional, național și chiar internațional. Dar să le luăm pe toate pe rând.

În cadrul concursului desenului pe asfalt „Un aer curat pentru toți", elevele clasei a II-a „B" Surdu Aliona și Nițulenco Cătălina (profesor Vitalie Gaugaș) s-au clasat pe locul II.

Concursul de desene, în cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul Săptămânii Tineretului în raionul Rezina, a adus elevilor profesoarei Elena Țurcan: Tcacenco Ion (clasa a V-ea), Talpă Daniela și Bordeian Alexandra (clasa a IV-a), respectiv, locurile I, II și III.

La concursul de desen și pictură „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini.", organizat de Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova, care a întrunit participanți din toată țara, eleva clasei a III-ia Lazăr Laura (profesor Virgiliu Pavliuc) s-a învrednicit de un premiu de consolare.

Încă doi câștigători ne-a adus și Concursul Internațional de la Râbnița „Curcubeul talentelor". Eleva profesorului Vitalie Gaugaș, Surdu Aliona, s-a clasat pe locul II la compartimentul „Pictură", iar Borș Dionisie (profesoară Ecaterina Grosu) – pe locul III, compartimentul „Imprimeu".

În prezent elevii școlii își finisează lucrările pentru expoziția-concurs „Să trăiți, s-aveți de toate: ani bogați și sănătate!", care deja de mulți ani a devenit o tradiție.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

copii , elevi , arta , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
82 locuitori

Carabiber este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Carabiber a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.