16 aprilie 2016, 12:20 views 9497
Festivalul raional „Drag mi-i cîntecul şi neamul”
16 aprilie 2016, 12:20 views 9497

Festivalul raional „Drag mi-i cîntecul şi neamul”

În conformitate cu Programul raional al acţiunilor cultural–artistice pentru anul 2016, în perioada 3 – 10 aprilie s-au desfășurat cele două etape ale Festivalului raional „Drag mi-i cântecul şi neamul". În cadrul festivităţilor a avut loc și atestarea colectivelor artistice pentru conferirea / confirmarea titlului „model", informează www.or.md.

La prima etapă (3 aprilie) au evoluat ansamblurile de muzică și dans „Codru" de la Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu", „Lăstărașii" din s. Ciocâlteni, orchestra de muzică populară din s. Ghetlova, ansamblul de fluieriști din s. Mălăiești, ansamblul de dans popular „Codruleț", fanfarele din satele Mârzești, Susleni, Ghetlova, Orhei, Cucuruzeni, Jora de Sus, Pohrebeni, ansamblul vocal instrumental „Grai" de la Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu" etc.

Pe 10 aprilie şi-au demonstrat măestria 12 ansambluri folclorice din localitățile Isacova, Șercani, Cucuruzeni, Biești, Susleni, Ghetlova, Orhei, Ivancea, Peresecina, Bolohani care au prezentat cântece autentice de la baștină, obiceiuri și tradiții de primăvară, alte datini moștenite din străbuni.

Din juriul festivalului au făcut parte Diana Dicusară, directoarea Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Oleg Volontir, maestru în arte, Om Emerit, director artistic și Silvia Zagoreanu, maestră în arte, șefa Secției Arte tradiționale la acelaşi centru, care au rămas impresionaţi de repertoriul artiştilor amatori, afirmând că Orheiul are cu ce şi cu cine se mândri.

Sursa: cuvintul.md

Cuvinte cheie:

Festival , Orhei , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
63 locuitori

Socolovca este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Socolovca alcătuia 63 de oameni în anul 2004. Satul Socolovca a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.