Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 octombrie 2015, 17:30 Artele decorative views 7871
Amenajarea și pictarea stațiilor din Ialoveni s-a încheiat (foto)
26 octombrie 2015, 17:30 Artele decorative views 7871

Amenajarea și pictarea stațiilor din Ialoveni s-a încheiat (foto)

Cu câteva zile înainte de hramul orașului Ialoveni, care este marcat pe 27 octombrie, autoritățile locale au încheiat lucrările de amenajare și pictare a stațiilor de așteptare a transportului publiс.

În zilele de 24 și 25 octombrie, pictorul din Mileștii Mici, Gheorghe Jalbă și artista graffiti Inna Jeleascova au lucrat la ultimele trei stații care erau planificate pentru a fi pictate.

Cu un motiv de toamnă pe fundal albastru a fost pictată stația de la terminusul rutei 35, de la ATB-16, str. Veniamin Zarzăr. Un coș imens cu flori a fost pictat pe stația amplasată pe str. Ștefan cel Mare, la intersecția străzilor Aurel David și Hâjdău.

Cea de a treia stația care a prins culoare în acest week-end se află pe str. Gagarin, în apropiere de podul peste râul Ișnovăț. Această stație a mai fost pictată anterior, dar desenul n-a fost unul reușit. Astfel, stația s-a ales cu un motiv cu floarea soarelui și o căruță.

De la începutul lunii august, când a demarat proiectul, până la hramul orașul Ialoveni au fost curățite, amenajate cu coșuri de gunoi și panouri informative, vopsite și pictate cu diverse motive, 33 de stații. La aceste lucrări s-au implicat peste 60 de voluntari din orașul Ialoveni.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

pictura , pictor , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
179 locuitori

Rubleniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Rubleniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Soroca și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 179 de oameni. Satul Rubleniţa Nouă a fost înființat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.