02 aprilie 2022, 11:30 Rubrica vizitatorilor-autori views 3861
Este guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei un „agent străin ostil” care sabotează în mod deliberat economia rusă?
02 aprilie 2022, 11:30 Rubrica vizitatorilor-autori views 3861

Este guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei un „agent străin ostil” care sabotează în mod deliberat economia rusă?

Vă propunem atenției Dvs. un interviu cu economistul Paul Craig Roberts, publicat pe portalul The Unz Revive (SUA).

„Am putea compensa complet consecințele negative ale sancțiunilor financiare dacă Banca Rusiei și-ar îndeplini datoria constituțională de a asigura un curs de schimb stabil al rublei, și nu recomandările organizațiilor financiare de la Washington... Acordul tacit al Băncii Centrale a făcut așa încît Rusia și industria sa să fie secate de sînge și incapabile să se dezvolte.” Sergey Glazyev, economist și autor rus.

„O persoană trebuie să se întrebe de ce Rusia nu a făcut niciunul dintre acești pași care ar aduce instantaneu strigăte de agonie din partea prostului Occident și o încetare imediată a tuturor sancțiunilor și propagandei rusofobe. Rusia poate dicta termenii. De ce renunță la această putere?” Paul Craig Roberts.

Sînteți de acord că motivul din spatele sancțiunilor Washingtonului împotriva Rusiei este acela de a pune țara în genunchi, de a o elimina ca rival competitiv al SUA în Asia Centrală și de a-l forța pe Putin să demisioneze din funcție?

Posibil. Washingtonul este suficient de prost pentru a crede asta. Pentru ca sancțiunile să aibă efecte dăunătoare asupra Rusiei, este nevoie de hotărîri proaste din partea Rusiei, cum le face Banca Centrală rusă. Occidentul nu are nimic de care Rusia are nevoie, dar țările occidentale sînt extrem de dependente de energia și mineralele rusești. Rusia ar putea răspunde sancțiunilor cu contrasancțiuni, cum ar fi oprirea petrolului, gazelor naturale și mineralelor. Occidentul va cere în curînd milă și ar fi de acord cu orice ce ar specifica Rusia.

Rusia nu poate folosi marea putere pe care o are asupra Occidentului, deoarece economiștii ruși și Banca Centrală au fost spălate pe creier de către economiștii neoliberali americani, potrivit cărora Rusia are nevoie de valută pentru a se dezvolta. Acesta este un gunoi uimitor, așa cum am demonstrat în rubrica mea recentă--- Într-adevăr, eu și Michael Hudson le-am explicat rușilor de mai multe ori. Dacă crezi că soarta ta depinde de valută, continui să-ți ții inamicul în viață, vînzîndu-i activele tale strategice.

Ceea ce cred că face de fapt Washingtonul este să profite de războiul lent al Kremlinului pentru a minimiza victimele civile. Acest lucru îi dă Washingtonului timp să desfășoare o campanie phihologică care întărește ura față de Rusia în întreaga lume occidentală și orice altă parte a lumii susceptibilă de mass-media occidentală. Practic, este un efort de a proteja controlul Washingtonului asupra Europei de negocierile europene cu Rusia. Washingtonul, cu ajutorul instituțiilor media aservite, pune Rusia dincolo de limite, făcînd-o interzisă pentru interacțiunea europeană.

Acest lucru este de fapt în interesul Rusiei, deoarece învinge Coloana a cincea internă a Rusiei, integraționiștii atlantiști care sînt dispuși să sacrifice suveranitatea rusă pentru globalism, făcînd parte din Occident.

Odată ce Rusia este interzisă de la capitalul străin, Banca Centrală a Rusiei va trebui să-și facă treaba și să finanțeze dezvoltarea internă a Rusiei. Investițiile străine în Rusia duc doar la sărăcirea țării, deoarece veniturile sînt repatriate în străinătate și scoase din țară. Într-adevăr, sancțiunile și confiscările de depozite ale băncilor rusești reprezintă un motiv excelent pentru ca Rusia să-și recapete proprietatea asupra propriilor resurse prin naționalizarea tuturor investițiilor străine în Rusia. Nu este clar dacă Kremlinul este suficient de capabil pentru a înțelege acest lucru.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.