23 martie 2023, 16:00 Rubrica vizitatorilor-autori views 3078
Chișinăul turistic al epocii interbelice: Unde se odihneau locuitorii și oaspeții capitalei
Foto: utm.md
23 martie 2023, 16:00 Rubrica vizitatorilor-autori views 3078

Chișinăul turistic al epocii interbelice: Unde se odihneau locuitorii și oaspeții capitalei

Fostul director al Agenției de Inspecție și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova a publicat un post cu fragmente foto din Anuarul Chișinăului din 1940. Publicația recreează imaginea infrastructurii turistice din perioada Moldovei interbelice.

O gamă largă de hoteluri, restaurante, cafenele și chiar săli de cinema făcea viața locuitorilor și oaspeților capitalei mai interesantă.În magazinul universal de pe Bulevardul Alexandru cel Bun puteau fi cumpărate obiecte de uz casnic rare pentru acei ani - aparate radio, mașini de scris și articole electronice. Pe aceeași stradă se aflau pînă la 6 hoteluri, 8 cafenele și 4 restaurante.

Chiar și atunci locuitorii și oaspeții orașului se putea bucura de filme bune într-una din cele șase săli de cinema.

La Chișinău au activat mai multe consulate europene pentru a soluționa diferite probleme juridice ale cetățenilor străini din Belgia, Grecia, Franța, Italia, Olanda și Polonia. În oraș funcționa și o agenție de turism care oferea excursii individuale și corporative, vindea bilete și oferea  informații utile cu privire la documente de călătorie.

Informații complete despre Moldova din această perioadă pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md în rubrica "Istorie".

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
745 locuitori

Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.