Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
09 septembrie 2020, 11:00 Alesul covoarelor views 5590
La MAEIE a fost inaugurată o expoziție de covoare autentice moldovenești
09 septembrie 2020, 11:00 Alesul covoarelor views 5590

La MAEIE a fost inaugurată o expoziție de covoare autentice moldovenești

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție de covoare autentice incluse în Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

În contextul agendei de acțiuni privind celebrarea celei de a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova dar și a Reuniunii de nivel înalt consacrată celebrării a 25 de ani a celei de a patra Conferințe mondiale privind femeile, în incinta ministerului a fost inaugurată o expoziție de covoare tradiționale.

Expoziția respectivă este organizată în colaborare cu reprezentanții Complexului de Meşteşuguri "Artă Rustică", cu sprijinul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală și se va desfășura pînă pe data de 24 septembrie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , covoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.