Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
04 septembrie 2014, 11:54 Meşteşuguri populare views 29354
04 septembrie 2014, 11:54 Meşteşuguri populare views 29354

Un moldovean are o colecţie record de machete de nave maritime

Alexandru Bodean este deţinătorul unei impresionante colecţii de nave maritime, pe care le confecţionează singur. Bărbatul, antrenor de profesie, spune că s-a apucat să modeleze corăbii pentru a scăpa de rutină, iar acum nu-şi mai poate imagina viaţa fără această ocupaţie, relatează prime.md.

Pentru Alexandru Bodean modelarea machetelor de corăbii a devenit un mod de viaţă.

Alexandru Bodean este profesor de sport şi un luptător de sambo. Totuşi, cea mai mare pasiune a sa este marea, corăbiile şi piraţii, care l-au vrăjit încă pe cînd era copil.

Pînă în prezent, modelistul a creat peste 150 de machete. Este o muncă enormă, ţinînd cont de faptul că cea mai simplă navă are zeci de mii de detalii, dintre care, majoritatea sînt minuscule.

Nici chiar la serviciu, bărbatul nu se desparte de corăbiile sale. Cînd are cîteva minute de răgaz, se retrage în biroul său şi se apucă de modelat.

În acest an, Alexandru Bodean intenţionează să deschidă o expoziţie cu vînzare a machetelor navale.

Cuvinte cheie:

colectie , nave , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
36 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Satul Vrănești este situat la 25 km de orașul Florești și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de locuitori. Satul Vrănești a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.