Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
16 februarie 2021, 14:30 Meşterii populari views 19538
Ecaterina Popescu – poeme țesute cu dor (Foto)
16 februarie 2021, 14:30 Meşterii populari views 19538

Ecaterina Popescu – poeme țesute cu dor (Foto)

Costumul tradiţional moldovenesc este un certificat de înaltă iscusinţă şi pricepere, este un etalon de frumuseţe, care posedă un limbaj de comunicare a unor tradiţii străvechi, o mărturie vie a unui proces de creaţie în masă.

 Costumele populare confectionate la înterprinderea meșteșugărească „RusticArt" sub supravegherea doamnei Popescu sunt un etalon în păstrarea portului tradițional. Croiul comod și elegant al pieselor vestimentare confectionate în centrul meșteșugăresc al doamnei Popescu, materialul din care sunt realizate acestea, calitatea lor (pînza topită tradițional, ce păstrează temperatura corpului), broderia încîntătoare ne determină să aruncăm ochii cu fascinație asupra acestor lucruri.

În întreprinderea meșteșugărească „RusticArt", se confectioneaza toate piesele din costumul popular moldovenesc: ii și catrințe femeiești de o eleganță și un rafinament excepțional, cămăși bărbătești naționale, brîie țesute din lînă atît pentru femei, cât și pentru bărbați, opinci, ițari dar și pantaloni pentru instrumentiști și dansatori de dansuri populare naționale, bundițe tradiționale.

Pentru a descoperi colecția de piese vestimentare a întrerpinderii „RusticArt", vă îndemnăm să vizitați pagina de Facebook a meșteriței și site-ul internet a întreprinderii.

Telefon 1: (+373) 69 347 472

Telefon 2: (+373) 235 71 556

Meșter popular

Clișova Nouă, r-nul Orhei

Email: info@rusticart.md

Site web: www.rusticart.md

Facebook: @Ecaterina Popescu 

 

Sursa: issuu.com

Cuvinte cheie:

meșter , costum popular , Meșteșug

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1783 locuitori

Maximovca este un sat și comună din raionul Anenii Noi. Maximovca este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1783 de oameni. Satul Maximovca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.