Mergi spre compartimentul: Artele plastice
15 octombrie 2013, 12:30 Artele plastice views 9449
15 octombrie 2013, 12:30 Artele plastice views 9449

Expoziţii de pictură şi gravură, inaugurate de Hramul Chişinăului

Foto: trm.md

Programul cultural al Hramului oraşului este înnobilat de două expoziţii de excepţie, care au fost inaugurate, la 14 octombrie, la Galeria "Constantin Brîncuşi" din capitală. Este vorba despre expoziţia personală a artistului plastic Leonid Popescu, intitulată "Calea printre ziduri", şi cea de-a treia ediţie a Bienalei Internaţionale de Gravură, informează trm.md.

Nu este întîmplător faptul că Leonid Popescu îşi inaugurează expoziţia "Calea printre ziduri" de Hramul Chişinăului. Artistul a zugrăvit Catedrala Mitropolitană, dar şi interiorul, exteriorul altor biserici, mănăstiri din Republica Moldova, România şi Ucraina.

Numeroşi vizitatori au contemplat lucrările. Prilejuită de aniversarea a 60-a a artistului, expoziţia reuneşte lucrări de pictură şi de grafică din diferite perioade ale vieţii sale.

În expoziţie sunt prezentate 170 de lucrări. "Calea printre ziduri " a lui Leonid Popescu poate fi văzută pînă pe 27 octombrie.

În aceeași zi la Galeria "Constantin Brîncuşi" a fost inaugurată cea de-a treia ediţie a Bienalei Internaţionale de Gravură, la care participă artişti din şase ţări.

De obicei, în ziua de luni, Centrul expoziţional "Constantin Brîncuşi" este închis pentru vizitatori, excepţie fiind Hramul capitalei, cînd artiştii au decis să se includă în programul cultural şi să imprime sărbătorii mai multă culoare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1502 locuitori

Sămăşcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Sămăşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 12 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1502 oameni. Satul Sămășcani a fost atestat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.