Spre compartiment: Artele plastice
18 mai 2018, 15:45 Artele plastice views 16442
Muzeul Național de Artă al Moldovei a vernisat o expoziție de gravură din secolele XVI-XIX
18 mai 2018, 15:45 Artele plastice views 16442

Muzeul Național de Artă al Moldovei a vernisat o expoziție de gravură din secolele XVI-XIX

O expoziție cu genericul "Peisajul - spaţiu deschis către infinit (gravură din secolele XVI-XIX)" a fost vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

La eveniment a participat Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol. Oficialul a transmis un mesaj de felicitare colaboratorilor instituției din partea ministrului Monica Babuc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, marcată astăzi, dorindu-le multă sănătate și succese în promovarea patrimoniului cultural național. La rândul său, directorul Muzeului Național de Artă, Tudor Zbărnea, și-a felicitat colegii, trecând, totodată, în revistă realizările obținute în ultimii ani.

Tamara Diaconescu, șefa secției artă universală a Muzeului, a afirmat că expoziţia ne propune să urmărim o posibilă evoluție, nici pe departe completă, a peisajului ca gen de artă. "Sunt expuse 26 de lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al Moldovei, datate cu secolele XVI-XIX, realizate de artiști din Franţa, Anglia, Germania, Olanda, Italia, Rusia, Austria și Belgia. Lucrările prezintă mai multe tipuri de peisaje realizate în diferite tehnici ale gravurii: acvaforte, litografie, mezzotinta ș.a.", a precizat șefa secției artă universală.

În cadrul evenimentului, Andrei Chistol și Tudor Zbârnea l-au premiat pe reporterul pentru cultură al Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES cu trofeul Muzeului Național de Artă al Moldovei. Distincția i-a fost acordată "pentru aportul considerabil în vederea promovării evenimentelor Muzeului Național de Artă al Moldovei și valorificarea patrimoniului cultural național". În anii precedenți, această distincție a fost acordată jurnaliștilor Silvia Hodorogea, Elena Pahomova și Vasile Botnaru.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

muzeu , expoziție , gravură

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.