Mergi spre compartimentul: Artele plastice
16 decembrie 2015, 11:09 Artele plastice views 9293
O expoziţie de pictură a Ecaterinei Costin a fost vernisată la Soroca
16 decembrie 2015, 11:09 Artele plastice views 9293

O expoziţie de pictură a Ecaterinei Costin a fost vernisată la Soroca

La cinci ani de la moartea unei tinere pictoriţe, lucrările i-au fost expuse la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca. Ecaterina Costin a decedat la 22 de ani, lăsând în urmă peste o sută de picturi.

Ecaterina a început să picteze încă de când era mică. După ce a frecventat Școala de arte plastice, îşi pregătea picturile pentru o expoziţie şi îşi dorea să devină cunoscută în lumea artei. Visul însă i-a devenit realitate abia după ce a plecat din lumea celor vii.

„A plecat din mijlocul nostru, dar ne-a lăsat valori deosebite, sunt lucrări în pastel și acuarelă, tehnicile sunt diferite, predomină stilul clasic", a afirmat Karol Racz-Sochircă, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Soroca.

În cadrul expoziţiei a fost lansat şi un volum de versuri al scriitoarei Ecaterina Popa. „Eu permanent repetam, cât vom fi vii noi, Ecaterina va fi vie în amintirea noastră. Era o fată extraordinar de talentată, avea un caracter direct, că îi spuneam că îi va fi greu să trăiască în lumea asta", a menționat Ecaterina Popa.

„Este o expoziție de excepție a unei tinere care nu mai este. Văzând aceste lucrări, am o mare părere de rău, că ar fi fost un mare talent pentru Republica Moldova", a spus Nicolae Bulat, directorul Muzeului din Soroca.

După moartea Ecaterinei Costin, picturile sale au mai fost expuse la două biblioteci din ţară.

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictor , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.