Mergi spre compartimentul: Artele plastice
23 februarie 2015, 09:48 Artele plastice views 9653
În Chișinău vor fi expuse sculpturi monumentale
23 februarie 2015, 09:48 Artele plastice views 9653

În Chișinău vor fi expuse sculpturi monumentale

O echipă de experţi din domeniul arhitecturii va inspecta atelierele de creaţie ale sculptorilor din municipiul Chişinău pentru a identifica lucrări monumental-decorative care pot fi expuse în spaţiile publice din Chişinău. O decizie în acest sens a fost semnată de către primarul Dorin Chirtoacă, la iniţiativa preşedintelui Secţiei sculptură din cadrul Uniunii Artiştilor plastici din Moldova, Ion Zderciuc, şi a sculptorului loan Grecu.

Lucrările identificate vor fi procurate de către municipalitate de la autori pentru a fi expuse în spaţiile publice.

Specialistul superior al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Nicon Zaporojan, membru al echipei care va inspecta atelierele de creaţie, a spus că sunt talente tinere, care îşi expun lucrările doar la concursurile de creaţie, păstrându-le în ateliere cu anii, fără să le vadă publicul. Prin expunerea lor în spaţiile publice, va avea de câştigat întreg oraşul.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

sculptor , cultura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.