Mergi spre compartimentul: Artele plastice
28 mai 2014, 11:47 Artele plastice views 7567
Artiștii plastici moldoveni au fost vernisați în Turcia
Foto: trm.md
28 mai 2014, 11:47 Artele plastice views 7567

Artiștii plastici moldoveni au fost vernisați în Turcia

Pictorii moldoveni Eudochia Zavtur şi Mihai Mungiu şi-au vernisat lucrările la Izmir, Turcia, în cadrul Centrului Metropolitan Municipal de Arte „Ahmed Adnan Saygun".

Expoziția a cuprins circa 80 de pînze ale ambilor autori, predominînd peisajele Moldovei și diferite zone ale Istanbulului, unde în 2012 pictorii au avut ocazia să petreacă o săptămînă la invitația Ministerului de Externe turc.

Potrivit Ambasadei Moldovei de la Ankara, la eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în capitala Turciei, reprezentanți ai autorităților locale, oameni de artă, studenți din Republica Moldova și România ce-și fac studiile în regiune, precum și reprezentanți ai diasporei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție , Turcia , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.