Mergi spre compartimentul: Arhitectura
03 februarie 2013, 12:40 Arhitectura views 9921
03 februarie 2013, 12:40 Arhitectura views 9921

A fost inaugurat Muzeul lui Al.I.Cuza de la Ruginoasa

Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din localitatea Ruginoasa a fost  inaugurat după şase ani de lucrări de reabilitare, reconsolidare şi reamenajare, relatează Agerpres.

A fost reconsolidată, refăcută faţada, schimbată scara, tîmplăria, parchetul, tapiţeria şi refăcut mobilierul.

În perioada 2006-2010, edificiul, care a fost principala reşedinţă din Moldova a principelui, a făcut obiectul unui amplu program de restaurare. Această etapă a fost urmată de faza de reamenajare a expoziţiei de bază la standardele europene contemporane, cu scopul de a imersa vizitatorul contemporan în atmosfera aristocraţiei veacului al XIX-lea.

Palatul din Ruginoasa, construit în 1804 în stil neogotic de logofătul Alexandru Sturza, funcţionează ca muzeu memorial dedicat domnitorului Al.I.Cuza.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.