Mergi spre compartimentul: Arhitectura
28 martie 2014, 11:33 Complexe monastice views 14534
Mănăstirea Putna va fi restaurată
Foto: jurnalul.ro
28 martie 2014, 11:33 Complexe monastice views 14534

Mănăstirea Putna va fi restaurată

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a României, Liviu Dragnea, a semnat cu stareţul Mănăstirii Putna un acord prin care lăcaşul de cult primeşte 3,25 de milioane de euro pentru restaurare, relatează Agerpres. Cei mai mulţi bani , circa 3,15 milioane de euro , provin din fonduri europene, restul fiind asiguraţi de stat.

Ministrul a precizat că, dincolo de valoarea economică a acestui acord, este vorba de conservarea unui simbol naţional.

"Mănăstirea Putna este legată de domnitorul Ştefan cel Mare, care se odihneşte acolo şi este legată şi de istoria pe care acesta a scris-o", a spus Dragnea.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că prin acordul de joi "s-a reparat o nedreptate", pentru că au trecut patru ani de cînd a fost depusă cererea de finanţare.

"Am reuşit împreună cu colegii mei să realocăm banii de la alte axe, am reuşit să găsim aceşti bani şi am ţinut neapărat să semnăm cât de repede se poate, astfel încât peste doi ani, cînd se sărbătoresc 550 de ani de la ctitorirea acestei mănăstiri, Mănăstirea Putna să arate aşa cum se cuvine", a afirmat Dragnea.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

manastire , Arhitectura , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.